Η κρίση του δικομματισμού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Η κρίση του δικομματισμού

Δημάκα, Δάφνη

Στόχος της πτυχιακής εργασίας είναι η συλλογή και η καταγραφή αναφορών ως προς την πορεία της εξέλιξής του. Αποσκοπώντας μέσω αυτού στην ανάκτηση της πλήρης εικόνας του δικομματισμού στην Ελλάδα από το 1974 έως 2007 αλλά και την επιρροή του στη χώρα μας μέχρι και σήμερα. Για την καταγραφή του θέματος αυτού ακολουθήθηκε συγκεκριμένη μέθοδος έτσι ώστε να είναι εφικτή η προσέγγιση αυτού και είναι η εξής: έρευνα σε βιβλιογραφία έντυπης και διαδυκτιακής μορφής, συλλογή άρθρων, δημοσιευμάτων και δημοσκοπήσεων για την ανάλυση και το σχολιασμό τους και συγγραφή ερωτηματολογίου όπου η συλλογή των αποτελεσμάτων πραγματοποιήθηκε μέσω προσωπικών συνεντεύξεων, όπου και στη συνέχεια αναλύονται και σχολιάζονται για την εκπόνηση της έρευνά μας. Τα αποτελέσματα διεξαχθήκαν μέσω του προγράμματος SPSS, πρόγραμμα για την μελέτη αποτελεσμάτων στατιστικών ερευνών. Κατά την διάρκεια της έρευνας διαπιστώθηκε ότι κατά την περίοδο των βουλευτικών εκλογών οι ψηφοφόροι τείνουν να ακολουθούν και να υποστηρίζουν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα. Πράγμα που ενισχύει την άνοδο του δικομματισμού. Το άλλο κύριο συμπέρασμα αναφέρεται στη σχέση του δικομματισμού με τις εκλογές και όχι στους ψηφοφόρους με τα κόμματα. Επιβεβαιώνεται ότι το φαινόμενο του δικομματισμού κατά την περίοδο εκλογικών αναμετρήσεων αμβλύνεται ενώ αντίθετα στο πλαίσιο βουλευτικών εκλογών εκτίνεται.

Thesis
NonPeerReviewed

Πολιτικές θεωρίες και ιδεολογίες
Πολιτική

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.