Σχέσεις ΜΜΕ και διαφημιζομένων με αναφορά σε παραδείγματα από την ελληνική πραγματικότητα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Σχέσεις ΜΜΕ και διαφημιζομένων με αναφορά σε παραδείγματα από την ελληνική πραγματικότητα

Καλαϊτζή, Περιστέρα

Η εργασία αυτή αποτελεί μία ερευνητική προσπάθεια που έχει σκοπό να καταγράψει και να ερμηνεύσει τις σχέσεις των ΜΜΕ και των διαφημιζομένων με αναφορά σε παραδείγματα από την ελληνική πραγματικότητα. Τα ΜΜΕ και οι διαφημίσεις κατέχουν σημαντική θέση στην κοινωνία μας. Διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, προβάλλουν πρότυπα και συμπεριφορές. Επομένως η υιοθέτηση της κριτικής στάσης απέναντί σε αυτά είναι απαραίτητη. Δημιουργούν θέσεις εργασίας, πηγές εισοδήματος και κυρίως μας παρέχουν πληροφορίες κάθε είδους, τις οποίες έχουμε ανάγκη για να ζούμε ως καλά πληροφορημένοι πολίτες μιας δημοκρατικής κοινωνίας. Για να επιβιώσουν τα ισχυρά εμπορικά συμφέροντα πρέπει να διατηρούν συνεχή επαφή με το μαζικό κοινό και να προσπαθούν διαρκώς να το πείσουν. Γι’ αυτόν το σκοπό οι διαφημιστές χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής επικοινωνίας: την εμπορική τηλεόραση και το ραδιόφωνο, τον εθνικό και τοπικό τύπο και τα περιοδικά. Αρχικά η διαφήμιση χρησιμοποιούνταν από τους ιδιοκτήτες των εφημερίδων ως ένα αναγκαίο και διαχειρίσιμο κόστος υποστήριξης. Σήμερα, κατακλύζει το σύστημα της μαζικής επικοινωνίας στο σύνολό του. Βασικός στόχος και επιδίωξη της εργασίας είναι να εξεταστούν διαμέσου του βιβλιογραφικού υλικού και μιας σειράς κριτικών προσεγγίσεων τα φαινόμενα που χαρακτηρίζουν τα ΜΜΕ, τη διαφήμιση και τους διαφημιζόμενους, καθώς και τα παραδείγματα και τα ζητήματά που προκύπτουν από τη σύγκλιση τους.

Thesis
NonPeerReviewed

Διαφήμιση
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.