Το χρηματιστήριο και η σημασία του στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2003 (EL)
Το χρηματιστήριο και η σημασία του στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Χριστάκογλου, Ελένη

Η παρούσα πτυχιακή πραγματεύεται το ρόλο του χρηματιστηρίου στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Ένας θεσμός που σε άλλες χώρες (κυρίως στις πιο προοδευμένες οικονομικά) είχε μεγάλη ανάπτυξη, στη χώρα μας βρισκόταν σε κατάσταση αναμονής. Από τα μέσα όμως του 1989, και κυρίως το πρώτο εξάμηνο του 1990, σημείωσε μια πραγματική “έκρηξη”. Αναφερόμαστε φυσικά στο Χρηματιστήριο Αξιών που, μολονότι τυπικά στην Ελλάδα έκλεισε ζωή ενός αιώνα περίπου, στην πραγματικότητα βρισκόταν όλα αυτά τα χρόνια στο περιθώριο της οικονομικής ζωής του τόπου. Τα πράγματα βέβαια άλλαξαν προς το καλύτερο ακόμη περισσότερο τα τελευταία χρόνια αφού νέες και υγιείς εταιρείες εισήχθησαν σ’ αυτό και αυξήθηκε ο αριθμός των επενδυτών. Στη βελτίωση της λειτουργίας του βοήθησαν σημαντικά και τα διάφορα θεσμικά μέτρα και προγράμματα εκσυγχρονισμού. Επίσης τα μέσα μαζικής ενημέρωσης άρχισαν να ασχολούνται συστηματικά μαζί του και όχι μόνο να ενημερώνουν αλλά και να συμβουλεύουν το κοινό. Έτσι ο μέσος Έλληνας άρχισε να ενδιαφέρεται ολοένα και περισσότερο για τα “χαρτιά” που άλλοτε συγκέντρωναν την περιφρόνηση, την άγνοια και το φόβο του.

Thesis
NonPeerReviewed

Χρηματιστήρια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2003


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.