Δημόσιες σχέσεις στις Δ.Ε.Κ.Ο. και ο ρόλος τους στην ανάπτυξη

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2002 (EL)
Δημόσιες σχέσεις στις Δ.Ε.Κ.Ο. και ο ρόλος τους στην ανάπτυξη

Κατσαούνος, Αναστάσιος
Καρατζάς, Βασίλειος

Το θέμα το οποίο διαπραγματευτήκαμε, είναι οι δημόσιες σχέσεις στις Δ.Ε.Κ.Ο. Δηλαδή οι δημόσιες σχέσεις σε δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς και επιχειρήσαμε με βάση πληροφορίες που συλλέξαμε να αναλύσουμε τη θέση τους, τη μορφή τους, τη χρησιμότητα, καθώς και την συνεισφορά τους στην ανάπτυξη του Δημόσιου Τομέα. Καταρχήν είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε, ότι οι δημόσιες σχέσεις στις περισσότερες Δ.Ε.Κ.Ο., έχουν αναπτυχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια, ο ρόλος των δημοσίων σχέσεων και η σημασία τους στον Δημόσιο τομέα ήταν ιδιαίτερα περιορισμένη και η παρουσία τους ήταν περισσότερο τυπικού χαρακτήρα. Και αυτό διότι οι δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί είχαν απόλυτα μονοπωλιακό χαρακτήρα, αφού τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που πρόσφεραν ήταν μοναδικά και απαραίτητα στην καθημερινή ζωή. Παράλληλα όμως και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν πρόσφεραν υποκατάστατα προϊόντα. Έτσι οι πολίτες μη έχοντας εναλλακτικές λύσεις, κατανάλωναν προϊόντα και υπηρεσίες που τους ήταν απαραίτητα και η μοναδική πηγή τους ήταν το δημόσιο. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι, οι Δημόσιες Σχέσεις που χρησιμεύουν στην γνωστοποίηση και προώθηση των προϊόντων από την εκάστοτε επιχείρηση, να μην έχουν ουσιαστικό ρόλο στο Δημόσιο Τομέα. Αφού ούτως η άλλως, όλοι οι πολίτες της επικράτειας ελλείψει ανταγωνισμού από ιδιωτικές επιχειρήσεις να καταναλώνουν τα απαραίτητα κρατικά προϊόντα.

Thesis
NonPeerReviewed

Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής ωφελείας
Δημόσιες σχέσεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2002


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.