Ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία γραμμών μεταφοράς υψηλής τάσης και βιολογικές επιδράσεις

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2003 (EL)
Ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία γραμμών μεταφοράς υψηλής τάσης και βιολογικές επιδράσεις

Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος

Ο καθένας εκτίθεται σε ένα σύνθετο μείγμα των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων των διαφορετικών συχνοτήτων που διαπερνούν το περιβάλλον. Η έκθεση των ανθρώπων σε ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες αυξάνεται σημαντικά καθώς η τεχνολογία προωθεί τις αδιάπτωτες και νέες εφαρμογές της. Παρακάτω θα αναφερθούν οι επιπτώσεις που έχουν τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία στον άνθρωπο πρέπει πρώτα να κατανοήσει ο κόσμος τι είναι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που μας περιβάλουν, ποιες οι κατηγορίες και ποιες οι πηγές αυτών. Τα ηλεκτρικά πεδία προκύπτουν από τα ηλεκτρικά φορτία. Κυβερνούν την κίνηση άλλων φορτίων που βρίσκονται μέσα σε αυτά. Η δύναμή τους μετριέται στις μονάδες του βολτ ανά μέτρο, (V/m), ή kilovolt ανά μέτρο (kV/m). Οταν τα φορτία συσσωρεύωνται σε ένα αντικείμενο δημιουργούν μια τάση για τα ομοειδή ή αντίθετα φορτία να αποκρούονται ή να προσελκύονται. αντίστοιχα. Η δύναμη εκείνης της τάσης χαρακτηρίζεται από την τάση και μετριέται στις μονάδες του βολτ (V). Οποιαδήποτε συσκευή συνδεμένη σε μια ηλεκτρική έξοδο, ακόμα κι αν η συσκευή δεν είναι αναμμένη, θα έχει ένα σχετικό ηλεκτρικό πεδίο που είναι ανάλογο προς την τάση της πηγής με την οποία συνδέεται. Τα ηλεκτρικά πεδία είναι ισχυρότερα κοντά στη συσκευή και μικραίνουν με την απόσταση ενώ κοινά υλικά, όπως το ξύλο και το μέταλλο, λειτουργούν ως φράγματα ανάμεσά τους.

Thesis
NonPeerReviewed

Υγεία και υγιεινή
Ηλεκτρομαγνητικα κύματα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2003


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.