Εκπαίδευση-ανάπτυξη,στελέχωση, αξιολόγηση ανθρώπινου δυναμικού και αμοιβές-σύστημα αμοιβών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Εκπαίδευση-ανάπτυξη,στελέχωση, αξιολόγηση ανθρώπινου δυναμικού και αμοιβές-σύστημα αμοιβών

Ακριβός, Θωμάς

Ο μεγάλος γκουρού του μάνατζμεντ, Tom Peters, στο βιβλίο του Thriving on Chaos σημειώνει: «Το ανθρώπινο δυναμικό είναι, αναμφισβήτητα, ο κύριος πόρος μας. Καθημερινά το επίπεδο των χρήσιμων δεξιοτήτων του αυξάνεται ή μειώνεται σε σχέση με το αντίστοιχο επίπεδο του ανταγωνισμού. Το κρίσιμο ερώτημα για τη στρατηγική μας, λοιπόν, είναι προφανές: τι έκανες σήμερα για να βελτιωθεί (ή τουλάχιστον να μην χειροτερέψει) το συγκριτικό μέσο επίπεδο των χρήσιμων δεξιοτήτων του εργασιακού σου δυναμικού σε σχέση με τους ανταγωνιστές σου;» Η απάντηση σ’αυτό το ερώτημα θα αποτελέσει, κατά τη γνώμη μας, την ειδοποιό διαφορά για την έκβαση του αμείλικτου αγώνα, στο σκληρό ανταγωνισμό -υπάρχοντα και επερχόμενο - στο κατώφλι του νέου αιώνα. Η παρατήρηση αυτή αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία, καθώς οι παραδοσιακές γνώσεις και ικανότητες στον εργασιακό χώρο απαξιώνονται, καθημερινά, με ραγδαίους ρυθμούς, ανάλογους με τις αλλαγές στην αγορά και τις εξελίξεις στις νέες τεχνολογίες. Παρά τη γενική αναγνώριση και αποδοχή της αξίας της εκπαίδευσης και ανάπτυξης των ανθρώπων που στελεχώνουν τις επιχειρήσεις μας , ελάχιστες εταιρίες ασχολούνται σοβαρά, αν ασχολούνται καθόλου , με το θέμα. Ενώ επενδύουμε δισεκατομμύρια σε ακίνητα, εγκαταστάσεις, μηχανήματα, γραφεία και computer hardware, παραμελούμε εντελώς την επένδυση στους ανθρώπους μας, εκείνους δηλαδή που διαμορφώνουν, αξιοποιούν και δίδουν προστιθέμενη αξία στα υλικά στοιχεία της παραγωγής.

Thesis
NonPeerReviewed

Επιλογή προσωπικού
Ανάπτυξη εργαζομένων

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.