Παρουσίαση συνεταιρισμού : ΄Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Παρουσίαση συνεταιρισμού : ΄Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου

Κουντουριάδη, Βιργινία

Η κύρια δραστηριότητα της Ένωσης είναι η συλλογή, επεξεργασία, συσκευασία και διάθεση της μαστίχας και των προϊόντων της. Παράλληλα αναπτύσσει και άλλες δραστηριότητες όπως η διαχείριση ελαιουργείων, αλευρόμυλων, λιπασμάτων, παραγωγή και διαχείριση ζωοτροφών, αντιπροσώπευση ασφαλειών, χρηματοπιστωτικές εργασίες προς όφελος των μελών της και των γεωργών του νησιού γενικότερα. Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών διοικείται από εννεαμελές διοικητικό συμβούλιο του οποίου τρία μέλη είναι μόνιμα και έξι αιρετά. Οι εκλογές γίνονται κάθε τρία χρόνια. Ακόμα, υπάρχουν και 118 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι που ασχολούνται με την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας του νησιού, αλλά και στη διατήρηση μιας παράδοσης που διαρκεί αιώνες τώρα. Βασιζόμενοι στην τάση για την διατήρηση των παραδόσεων, ελπίζουμε ότι η καλλιέργεια της μαστίχας θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Thesis
NonPeerReviewed

Μαστίχα - Ελλάδα - Χίος
Συνεταιρισμοί

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.