Εμπορικές και οικονομικές σχέσεις Ελλάδας - Κίνας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Εμπορικές και οικονομικές σχέσεις Ελλάδας - Κίνας

Ντόκου, Αγγελική Θ.

Η οικονομία της Κίνας, σήμερα, κατατάσσεται στην 3η μεγαλύτερη στον κόσμο, με μερίδιο στο παγκόσμιο ΑΕΠ 6%. Η Κίνα λόγω της ισχυρής και συνεχής διεισδυτικότητας των προϊόντων της στις περισσότερες χώρες του κόσμου έχει καταστήσει την αγορά της ως βασικό στόχο για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων παγκοσμίως και έχει αναδειχθεί σε δεύτερο μεγαλύτερο εξαγωγέα στον κόσμο. Βάση όμως της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης έχει δημιουργηθεί πτώση των κινεζικών εισαγωγών εμπορευμάτων και υπηρεσιών, όπως ναυτιλία και τουρισμός, και υπάρχει κίνδυνος λήψης μέτρων προστατευτισμού, κάτι για το οποίο ανησυχεί έντονα και την Ελλάδα. Οι αναλυτές με δεδομένο τα τελευταία μακροοικονομικά μεγέθη της Κίνας εκτιμούν, ότι θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα ανακάμψει από τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης. Έτσι η Ελλάδα αλλά και ο κάθε προμηθευτής της Κίνας θα προσπαθήσει να εντοπίσει νέους στόχους στο σύστημα του εξωτερικού εμπορίου της Κίνας, ώστε να μπορέσει να συμβαδίσει με τις εξελίξεις.

Thesis
NonPeerReviewed

Εμπορικές σχέσεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.