Δημοσιογράφοι και υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων : μια σχέση ανταγωνισμού η μία σχέση συνεργασίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Δημοσιογράφοι και υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων : μια σχέση ανταγωνισμού η μία σχέση συνεργασίας

Ελευθεριάδης, Ξενοφών

Στο παρακάτω πόνημα θα διερευνηθεί η σχέση δύο επαγγελματικών κλάδων που ασχολούνται με την επικοινωνία. Αυτοί οι κλάδοι είναι, ο κλάδος των δημοσίων σχέσεων και ο κλάδος των Δημοσιογράφων. Το κεντρικό ερώτημα είναι αν αυτή η σχέση είναι τελικά ανταγωνιστική ή συνεργασίας. Η προσπάθεια αυτή θα στηριχθεί τόσο σε συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν από τον συγγραφέα αυτής της εργασίας, όσο και στην υπάρχουσα βιβλιογραφία. Αυτό που θα μας απασχολήσει κυρίως είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις σχέσεις των δύο κλάδων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Οι τομείς που θα αναλυθούν στα παρακάτω κεφάλαια είναι τρεις. Πρώτον, οι σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα σε εκπροσώπους των δύο επαγγελμάτων, δεύτερον η πληροφορία και η είδηση και πως αυτή διαμορφώνεται με βάση τις αρχές κάθε επαγγέλματος και τρίτον θα διερευνηθούν οι συμπεριφορές που εμπίπτουν σε παραπτώματα παράβασης των κανόνων δεοντολογίας, όπως αυτοί διαμορφώνονται από τα Σωματεία των δύο κλάδων. Τα τελικά συμπεράσματα της έρευνας βασίζονται σε μία υπόθεση που αναλύεται σε δύο ερωτήματα. Τα συμπεράσματα αυτά βασίζονται στην συγκριτική μελέτη της βιβλιογραφικής έρευνας, με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε με συνεντεύξεις εκπροσώπων και των δύο κλάδων.

Thesis
NonPeerReviewed

Δημόσιες σχέσεις
Δημοσιογραφία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.