Τοπική αυτοδιοίκηση και περιβαλλοντική ενημέρωση στους δήμους της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Τοπική αυτοδιοίκηση και περιβαλλοντική ενημέρωση στους δήμους της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Μαρκοπούλου, Ευαγγελία

Το αντικείμενο μελέτης είναι το κατά πόσο η Περιβαλλοντική Ενημέρωση χρησιμοποιείται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Για την ύπαρξη ολοκληρωμένων αποτελεσμάτων συντάχθηκε ένα ερωτηματολόγιο που απεστάλη σε όλους τους Δήμους της περιφέρειας με σκοπό να μελετηθεί κατά πόσο η έννοια της Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης υφίσταται και εφαρμόζεται στα όρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τι προσπάθειες γίνονται για την προβολή της. Από τα αποτελέσματα της έρευνας μπορεί να διαπιστωθεί ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού σε διάφορες ενέργειες που γίνονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχουν σαν στόχο την Περιβαλλοντική Ενημέρωση. Αξιοσημείωτο στην έρευνα που διεξήχθη είναι το ποιοι και με ποιο τρόπο ασχολούνται με την περιβαλλοντική ενημέρωση και πως κρίνουν οι ίδιοι τα αποτελέσματα των ενεργειών τους. Πρέπει να τονιστεί επίσης ότι μέσα από την έρευνα δόθηκε η δυνατότητα στους ερωτώμενους- υπεύθυνους για θέματα που έχουν σχέση με το περιβάλλον- να προτείνουν και αυτοί διάφορες ενέργειες οι οποίες θα μπορέσουν να δώσουν στο κοινό να καταλάβει την έννοια και τη χρησιμότητα της Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης.

Thesis
NonPeerReviewed

Τοπική αυτοδιοίκηση
Περιβάλλον - Προστασία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.