Η αρχή της ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων στα πλαίσια της έννομης σχέσης εργασίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2002 (EL)
Η αρχή της ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων στα πλαίσια της έννομης σχέσης εργασίας

Τσούτσα, Αρετή

Επέλεξα το θέμα αυτό σχετικά με την Αρχή της ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων, γιατί επιζητώ να εμβαθύνω όσο το δυνατόν περισσότερο τις γνώσεις μου τόσο για το Δίκαιο των εργαζομένων, όσο και τις νομικές κατοχυρώσεις που προβλέπονται για τους εργαζομένους από το Σύνταγμα, ώστε βγαίνοντας στην αγορά εργασίας προς αναζήτηση μιας θέσης να γνωρίζουμε όχι μόνο τις δικές μας υποχρεώσεις προς τον εργοδότη αλλά και αντίστροφα. Ως βασική αρχή του Εργατικού Δικαίου, η αρχή της ίσης μεταχείρισης ανάγεται στην βασική ιδέα ότι: «ΟΜΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΥΧΟΥΝ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ» και ότι «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ». Διακρίσεις βέβαια πάντοτε υπήρχαν και πάντοτε θα υπάρχουν. Μάλιστα επιτρέπεται αλλά και επιβάλλεται μερικές φορές η διαφορετική μεταχείριση από το κράτος, αρκεί η διαφορετικότητα να είναι σύμφωνη με το δίκαιο και όχι μέσο καταστρατήγησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Με μια σειρά αναλύσεων προσπάθησα να εμβαθύνω στην αρχή αυτή και να συνεισφέρω και εγώ ένα μικρό λιθαράκι στον κόσμο της σκέψης.

Thesis
NonPeerReviewed

Εργατικό δίκαιο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2002


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.