Μη κυβερνητικές οργανώσεις υποστήριξης ιθαγενών πληθυσμών και η δράση τους στο διαδίκτυο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Μη κυβερνητικές οργανώσεις υποστήριξης ιθαγενών πληθυσμών και η δράση τους στο διαδίκτυο

Μπουρίτα, Κυριακή

Στο όνομα της παγκόσμιας ραγδαίας οικονομικής ανάπτυξης έχουν διαπραχθεί εγκλήματα τόσο κατά της φύσης όσο και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι πρώτοι που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες αυτής της ανάπτυξης είναι οι λαοί που ζουν στις περιοχές αυτές αλλά δεν έχουν ενσωματωθεί στις κοινωνίες που τις κυβερνάνε. Οι λαοί αυτοί διατηρούν πολιτισμούς χιλιάδων χρόνων, και δίνουν άνισες μάχες μέχρι και σήμερα για να κατοχυρώσουν δικαιώματα τα οποία για τους πολίτες των “ δυτικών κοινωνιών” θεωρούνται αυτονόητα. Έπειτα από πολλές αιματηρές συγκρούσεις, τις τελευταίες δεκαετίες πολλοί ιθαγενείς λαοί οργανώνονται σε ομάδες προσπαθώντας να κάνουν την φωνή τους να ακουστεί στο μεγαλύτερο διεθνή οργανισμό, τον ΟΗΕ και να απαιτήσουν αυτά που ο ίδιος ο οργανισμός πρεσβεύει. Σε αυτή τους την προσπάθεια έχουν σύμμαχό τους ένα πλήθος Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) οι οποίες έχουν τα μέσα και τη γνώση να επηρεάσουν κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς, να ενημερώσουν πολίτες και να αφυπνίσουν συνειδήσεις. Στην παρούσα εργασία αναλύεται ο τρόπος που συνεργάζονται οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που υποστηρίζουν τους ιθαγενείς λαούς με τον ΟΗΕ για την κατοχύρωση και εφαρμογή της Διακήρυξης Σχεδίων για τα Δικαιώματα των Ιθαγενών Λαών και ο τρόπος με τον οποίο κάνουν γνωστή την παρουσία και το έργο τους μέσα από το διαδίκτυο.

Thesis
NonPeerReviewed

Μη κυβερνητικές οργανώσεις
Διαδίκτυο (Internet)
Ανθρώπινα δικαιώματα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.