Ανεργία και πληθωρισμός στην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Ανεργία και πληθωρισμός στην Ελλάδα

Ριζοπούλου, Ευλαμπία

H ανεργία και ο πληθωρισμός είναι από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Στις επόμενες σελίδες θα γίνει μια ανάλυση των δύο αυτών μεγεθών από τη θεωρητική τους πλευρά, δηλαδή θα αναπτυχθούν οι ορισμοί τους, τα είδη τους, οι επιπτώσεις που προκαλούν στην οικονομία μιας χώρας (αλλά και στους πολίτες της), και οι τρόποι αντιμετώπισής τους. Στη συνέχεια, θα αναλυθεί η ανεργία και ο πληθωρισμός συγκεκριμένα στην Ελλάδα, με στατιστικά στοιχεία από την Ελληνική Στατιστική υπηρεσία για την ανεργία και μια ιστορική ανασκόπηση με στοιχεία από την έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος για τον πληθωρισμό, για τη χρονική περίοδο 2000-2010. Ακόμα, θα εξετασθεί η καμπύλη Phillips, η οποία έχει να κάνει με τη σχέση της ανεργίας και του πληθωρισμού, και τέλος, θα αναλυθούν τα συμπεράσματα που βγήκαν από την έρευνά μου.

Thesis
NonPeerReviewed

Πληθωρισμός (Οικονομία)
Ανεργία - Στατιστικές μέθοδοι

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.