Η προβατοτροφία στον Δήμο Αυλίδας του Νομού Εύβοιας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Η προβατοτροφία στον Δήμο Αυλίδας του Νομού Εύβοιας

Ταμπουρατζή, Παυλίνα

Η προβατοτροφία για την χώρα μας μαζί βέβαια με την αιγοτροφία αποτελούν τον σπουδαιότερο κλάδο της κτηνοτροφίας μας, γιατί συμμετέχουν κατά σημαντικό ποσοστό στη διαμόρφωση του γεωργοκτηνοτροφικού εισοδήματος. Η συμβολή της εξάλλου στην οικονομία της χώρας είναι μεγαλύτερη από αντίστοιχη των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από πλευράς εδαφοκλιματολογικών και γεωργοκτηνοτροφικών συνθηκών η αιγοπροβατοτροφία προσαρμόζεται στη χώρα μας ασύγκριτα καλύτερα από την αγελαδοτροφία. Εξάλλου στα πλαίσια της Ε.Ε. που στο σύνολο της είναι ελλειμματική σε αιγοπροβατοτροφικά προϊόντα, η ελληνική προβατοτροφία δεν προβλέπεται να αντιμετωπίσει υπολογίσιμο ανταγωνισμό. Αντίθετα μάλιστα αξιοποιώντας τα μεγάλα περιθώρια που υπάρχουν για βελτίωση και ανάπτυξή της, μπορεί να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση, σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση αλλά και συγκριτικά με τους άλλους κλάδους της κτηνοτροφίας μας.

Thesis
NonPeerReviewed

Ερωτηματολόγιο
Αιγοπροβατοτροφία – Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.