Κινηματογράφος και διεθνείς σχέσεις

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Κινηματογράφος και διεθνείς σχέσεις

Γεδικίδης, Χρήστος
Κουκούλης, Άγγελος

Η εργασία αυτή έχει ως θέμα μελέτης τον κινηματογράφο και τις Διεθνείς Σχέσεις. Πρόκειται για ένα μέσο ψυχαγωγίας που με την απήχηση που έχει στο κοινό και την τεράστια επιρροή που ασκεί, θεωρείται πλέον ως τρόπος ζωής ή ακόμη και ως κοινωνικό φαινόμενο. Οι Διεθνείς Σχέσεις είναι μία επιστήμη πολύ ευαίσθητη που μπορεί να επηρεαστεί από τις κυβερνήσεις ή ακόμη και από τους πολίτες, αλλά και να επηρεάσει την καθημερινή ζωή μίας ολόκληρης χώρας ή όλου του κόσμου. Η εξέταση αυτών ξεχωριστά αλλά και σε συνδυασμό, θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τη σχέση ανάμεσα σε αυτά τα δύο και να δώσουμε ικανοποιητικές απαντήσεις αν ο κινηματογράφος επηρεάζει ή επηρεάζεται από τις Διεθνείς Σχέσεις, σε ποιο βαθμό γίνεται αυτό και κατ’ επέκταση αν επηρεάζεται η καθημερινή ζωή των πολιτών του κόσμου. Στην αρχή της εργασίας γίνεται μία αναφορά στην τέχνη και την τεράστια δύναμη που έχει. Το τρίτο κεφάλαιο αφορά τις θεωρητικές προσεγγίσεις των Διεθνών Σχέσεων και τον τρόπο που εμφανίζονται αυτές στο χώρο του κινηματογράφου. Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζεται ο τρόπος με τον οποίο ο κινηματογράφος εισχωρεί στις Διεθνείς Σχέσεις. Στο πέμπτο κεφάλαιο προσπαθούμε να απαντήσουμε στο κεντρικό ερώτημα της μελέτης για τη σχέση κινηματογράφου - Διεθνών Σχέσεων, τονίζοντας την δύναμη και τα αποτελέσματα που μπορεί να επιφέρει ο κινηματογράφος και ιδιαίτερα ο υποκινούμενος. Στη συνέχεια, στο έκτο κεφάλαιο αναλύουμε τη θέση της πολιτικής στον κινηματογράφο εντρυφώντας στο θέμα με την παρουσίαση διάφορων ταινιών. Στο έβδομο, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον κινηματογράφο των ΗΠΑ καθώς το μερίδιο που έχει το κράτος των ΗΠΑ και κατ’ επέκταση το Hollywood σε όλα αυτά για τα οποία «κατηγορείται» ο κινηματογράφος, είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Η σφαιρική αυτή αντιμετώπιση του θέματος δίνει τη δυνατότητα σε όσους μελετήσουν την εργασία να αντιληφθούν τον τρόπο με τον οποίο ο κινηματογράφος επηρεάζει τους τομείς της καθημερινότητας και τις Διεθνείς Σχέσεις και συμβάλλει ώστε να αντιμετωπίζουν τις ταινίες από διαφορετική σκοπιά από εδώ και στο εξής χρησιμοποιώντας μια πιο κριτική ματιά. Στόχος μας είναι να γίνει γνωστό αν οι Διεθνείς Σχέσεις συμπεριλαμβάνονται στη θεματολογία ενός μεγάλου ποσοστού των ταινιών του κινηματογράφου.

Thesis
NonPeerReviewed

Διεθνείς σχέσεις
Κινηματογράφος - Τεχνική

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.