Στόχος αυτής της εργασίας είναι να κατανοηθεί για ποιο λόγο υπήρξαν οι συγκρούσεις, πως επηρέασαν την συμβίωση των κατοίκων και την εξέλιξη της περιοχής. Ακόμη πως μέσα από διάφορες ιστορίες των γερόντων επηρεάστηκαν οι νεότεροι και ακόμη και σήμερα εκδηλώνουν την αντίδρασή τους και την πικρία τους για μίση και πάθη τους παρελθόντος.
Οι τρόποι οι οποίοι έχουν χρησιμοποιηθεί για την εξεύρεση των στοιχείων που μας αφορούν, δηλαδή η μεθοδολογία που έχει χρησιμοποιηθεί είναι κυρίως οι συνεντεύξεις κατοίκων των χωριών, οι οποίοι είτε έχουν ζήσει κάποιες καταστάσεις είτε τις θυμούνται από αφηγήσεις άλλων. Τα άτομα που συμμετείχαν στην
συνέντευξη ήταν 31 και οι ηλικίες είναι κυρίως άνω των 65 ετών, λόγω του γεγονότος ότι αυτοί έζησαν από κοντά τις καταστάσεις αυτές. Η βοήθεια τους κρίθηκε πολύτιμη καθώς ήταν η κυριότερη πηγή πληροφοριών. Επίσης έχει γίνει χρήση και ενός περιορισμένου αριθμού βιβλίων που έχουν γραφτεί για την περιοχή. (ο λόγος είναι ότι τα βιβλία που αναφέρονται συγκεκριμένα στα τρία χωριά του Δήμου είναι ελάχιστα ).
Ακόμη πρέπει να σημειωθεί ότι στην εργασία γίνεται λόγος κυρίως για τις συγκρούσεις μεταξύ των κατοίκων, επειδή αυτές θυμούνται κατά κύριο λόγο οι κάτοικοι και είναι αυτές που στιγμάτισαν την ιστορία του τόπου.
Τ > Τοπική αυτοδιοίκηση
Social Sciences ▶ Media and Communications Media
(EN)
Τοπική αυτοδιοίκηση
Greek
Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων (Καστοριά)