Σχέσεις συνεργασίας και σύγκρουσης των χωριών του Δήμου Μακεδνών Καστοριάς κατά τον εικοστό αιώνα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Σχέσεις συνεργασίας και σύγκρουσης των χωριών του Δήμου Μακεδνών Καστοριάς κατά τον εικοστό αιώνα

Χριστοδούλου, Γαλάτεια

Στόχος αυτής της εργασίας είναι να κατανοηθεί για ποιο λόγο υπήρξαν οι συγκρούσεις, πως επηρέασαν την συμβίωση των κατοίκων και την εξέλιξη της περιοχής. Ακόμη πως μέσα από διάφορες ιστορίες των γερόντων επηρεάστηκαν οι νεότεροι και ακόμη και σήμερα εκδηλώνουν την αντίδρασή τους και την πικρία τους για μίση και πάθη τους παρελθόντος. Οι τρόποι οι οποίοι έχουν χρησιμοποιηθεί για την εξεύρεση των στοιχείων που μας αφορούν, δηλαδή η μεθοδολογία που έχει χρησιμοποιηθεί είναι κυρίως οι συνεντεύξεις κατοίκων των χωριών, οι οποίοι είτε έχουν ζήσει κάποιες καταστάσεις είτε τις θυμούνται από αφηγήσεις άλλων. Τα άτομα που συμμετείχαν στην συνέντευξη ήταν 31 και οι ηλικίες είναι κυρίως άνω των 65 ετών, λόγω του γεγονότος ότι αυτοί έζησαν από κοντά τις καταστάσεις αυτές. Η βοήθεια τους κρίθηκε πολύτιμη καθώς ήταν η κυριότερη πηγή πληροφοριών. Επίσης έχει γίνει χρήση και ενός περιορισμένου αριθμού βιβλίων που έχουν γραφτεί για την περιοχή. (ο λόγος είναι ότι τα βιβλία που αναφέρονται συγκεκριμένα στα τρία χωριά του Δήμου είναι ελάχιστα ). Ακόμη πρέπει να σημειωθεί ότι στην εργασία γίνεται λόγος κυρίως για τις συγκρούσεις μεταξύ των κατοίκων, επειδή αυτές θυμούνται κατά κύριο λόγο οι κάτοικοι και είναι αυτές που στιγμάτισαν την ιστορία του τόπου.

Thesis
NonPeerReviewed

Τοπική αυτοδιοίκηση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.