Κοινωνικές διακρίσεις των φύλλων στη δημόσια διοίκηση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Κοινωνικές διακρίσεις των φύλλων στη δημόσια διοίκηση

Παπαδοπούλου, Δήμητρα

Τα αποτελέσματα της παρούσας εργασίας με τη χρήση του ερωτηματολογίου έδειξαν ότι υπάρχει κοινωνική διάκριση των δύο φύλλων και μάλιστα είναι έντονη σε αγροτικές περιοχές, όπου η γυναίκα ακολουθεί την πορεία του άντρα και δεν συμμετέχει σε πολλά. Όμως στις μεγάλες πόλεις η γυναίκα βρίσκεται πλέον δυναμικά στο χώρο εργασίας και ειδικότερα στη Δημόσια Διοίκηση. Αν και οι θέσεις εργασίας στα υψηλότερα επίπεδα περιλαμβάνουν άντρες τοποθετημένους. Το φαινόμενο των ίσων δικαιωμάτων στον εργασιακό χώρο είναι ορατό, όμως θα πάρει πολλά χρόνια στην Ελλάδα, έως ότου εξαλειφθεί τελείως και οι γυναίκες να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τον άντρα στις υψηλόβαθμες θέσεις. Βέβαια είναι κάτι το οποίο έχει ξεφύγει από τις αντιλήψεις των παλαιών γενεών, όμως υπάρχει ακόμα ενσωματωμένο σε μερικούς. Από το 2005 και έπειτα τα ποσοστά της γυναικείας απασχόλησης στον χώρο της Δημόσιας Διοίκησης , είναι ανοδικά όπως παρουσιάστηκε από στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Οι γυναίκες έχουν καταλάβει θέσεις εργασίας, οι οποίες απαιτούν χειρωνακτική δύναμη και αυτό σημαίνει ότι σε μερικά χρόνια το φαινόμενο θα εξαλειφθεί πλήρως με την απόλυτη ενσωμάτωση της γυναικείας απασχόλησης.

Thesis
NonPeerReviewed

Ισότητα των δυο φύλων
Δημόσια διοίκηση
Κοινωνική ανισότητα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.