Ημιπολύτιμοι λίθοι: εμφανίσεις στην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Ημιπολύτιμοι λίθοι: εμφανίσεις στην Ελλάδα

Ρέλια, Θεανώ

Η συστηματική αναζήτηση και έρευνα για την εξόρυξη πολύτιμων λίθων στην Ελλάδα είναι σχεδόν ανύπαρκτη εκτός ελάχιστων περιπτώσεων. Μερικοί από τους λόγους που δεν έχουν επιτρέψει την έρευνα και αξιοποίηση των ελληνικών πολύτιμων λίθων είναι: Η έλλειψη ενδιαφέροντος από ιδιωτικές εταιρίες, οι δύσβατες και συχνά απόκρημνες θέσεις των κοιτασμάτων, η πλημμελής έρευνα για τον εντοπισμό και υπολογισμό των αποθεμάτων των κοιτασμάτων αυτών, αλλά και η έλλειψη εξειδικευμένων εργαστηρίων στην Ελλάδα για την κατεργασία τους, όπως κοπή, χρωματισμός, βελτίωση διαύγειας κ.λ.π. Προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι η χώρα μας παρόλο που είναι πλημμελώς ερευνημένη σε αυτόν τον τομέα και οι γνώσεις μας είναι ατελείς, διαθέτει αρκετούς από τους λίθους που χαρακτηρίζονται ως πολύτιμοι ή ημιπολύτιμοι. Στο πρώτο κεφάλαιο της παρούσας εργασίας καταγράφονται οι πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθου και τα ορυκτά. Αναφέρεται η χημική και φυσική σταθερότητα τους καθώς και η αξία τους. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύονται οι ημιπολύτιμοι λίθοι, δίνονται τα χαρακτηριστικά τους και οι ιδιότητες τους. Στο τελευταίο κεφάλαιο αναφέρονται τα μέρη και τα σημεία που εμφανιζονται οι λίθοι και παρατίθενται τα συμπεράσματα της μελέτης.

Thesis
NonPeerReviewed

Πολύτιμοι λίθοι

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.