Η επίδραση της έκθεσης σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος και του επιπέδου των πρωτεϊνών στο σιτηρέσιο πάνω στην γαλακτοπαραγωγή των χοιρομητέρων και στην ανάπτυξη των χοιριδίων

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2008 (EN)
Η επίδραση της έκθεσης σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος και του επιπέδου των πρωτεϊνών στο σιτηρέσιο πάνω στην γαλακτοπαραγωγή των χοιρομητέρων και στην ανάπτυξη των χοιριδίων

Σπάχου, Παναγιώτα

Η έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, πάνω από 25oC, έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της όρεξης για τροφή και της γαλακτοπαραγωγής της χοίρου, συνεπώς και του ρυθμού ανάπτυξης των νεογνών. Στις περισσότερες έρευνες, οι επιδράσεις της υψηλής θερμοκρασίας στην γαλακτοπαραγωγή μπορούν να εξηγηθούν μέσω της μείωσης της θρεπτικής αξίας του σιτηρεσίου σε συνδυασμό με τη μείωση της τροφής. Στοιχεία και άλλων ερευνών δείχνουν ότι υπάρχει άμεσο αποτέλεσμα της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος στην γαλακτοπαραγωγή. Η αλλαγή της πρόσληψης τροφής σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να αντιμετωπιστεί χρησιμοποιώντας σιτηρέσιο με προσθήκη λίπους, ή μειώνοντας τη συγκέντρωση της ολικής πρωτεΐνης. Παρόλα αυτά όμως, η ανταπόκριση των χοιριδίων στα διάφορα συστήματα διατροφής σε σχέση με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, δεν έχουν περιγραφεί επαρκώς.

Thesis
NonPeerReviewed

Ζωοτροφές

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2008


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)