Η επιχειρηματικότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Η επιχειρηματικότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Χλιάπα, Αναστασία

Είναι φανερό ότι τα τελευταία χρόνια η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα παρουσιάζει ποσοτική και ποιοτική βελτίωση. Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις οποιασδήποτε μορφής και ιδιαίτερα μικρού και μεσαίου μεγέθους, ιδρύονται, αναπτύσσονται και εξελίσσονται φυσιολογικά. Η όλη προσπάθεια έναρξης μιας επιχείρησης ξεκινάει από την λεγάμενη επιχειρηματική ιδέα, δηλαδή στην ιδέα στην οποία θα στηριχθεί όλος ο σχεδιασμός και η μορφή της νέας επιχείρησης. Η περιγραφή της επιχειρηματικής ιδέας ακολουθεί εκ παραλλήλου και υποβοηθά την διαδικασία αυτογνωσίας. Είναι άλλωστε λογικό ότι η αρχική, ακατέργαστη επιχειρηματική ιδέα ως κινητήρια δύναμη και άξονας της έμπνευσης του νέου επιχειρηματία είναι και κατεξοχήν προϊόν της δικής του φαντασίας, φιλοδοξίας και προσωπικότητας. Έτσι ο κάθε νέος επιχειρηματίας θα πρέπει προτού προχωρήσει στη δημιουργία της νέας του επιχείρησης να ετοιμάσει ένα επιχειρηματικό σχέδιο, που στόχος του θα είναι να αναλύσει την υπάρχουσα κατάσταση ( αγορά, καταναλωτές ) και να καθοδηγήσει τις ενέργειες των μελών -στελεχών της επιχείρησης προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις και τακτικές.

Thesis
NonPeerReviewed

Επιχειρήσεις - Χρηματοδότηση
Επιχειρηματικότητα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.