Έλεγχος ηλεκτρολογικής εγκατάστασης με Η/Υ 8 καναλιών & 2 DIMMER

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Έλεγχος ηλεκτρολογικής εγκατάστασης με Η/Υ 8 καναλιών & 2 DIMMER

Προκοπίου, Χρήστος

Σκοπός αυτής της εργασίας είναι ο έλεγχος μιας εγκατάστασης σπιτιού με Η\Υ και ο έλεγχος της μονάδος ρελέ μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Με την δυνατότητα του software δεν αναιρείται η χειροκίνητη λειτουργία της εγκατάστασης (η ήδη υπάρχουσα) και ούτε είναι αυτός ο σκοπός μας. Πρωταρχικός σκοπός για να γίνει αυτή η μελέτη είναι για να δείξουμε ότι μέσω των ηλεκτρονικών υπάρχει η δυνατότητα να εκτελέσουμε ορισμένες ενέργειες (π.χ. ενεργοποίηση) απενεργοποίηση ορισμένων κυκλωμάτων -λάμπες, θερμοσίφωνα, καυστήρα, αυτόματο πότισμα-από μικρές αποστάσεις έως και πολλά χιλιόμετρα μακριά., που μπορούμε να τις εφαρμόσουμε για να διευκολύνουμε την καθημερινότητα μας. Στο κύκλωμα που έχουμε κατασκευάσει προσαρμόσαμε μια θύρα USB και το συνδέσαμε με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και με το κατάλληλο λογισμικό που χρειάζεται έχουμε τον έλεγχο της εγκατάστασης μας μέσω του ηλεκτρονικού μας υπολογιστή και γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή ποιες λειτουργίες είναι σε χρήση παρόλο που βρισκόμαστε μακριά από το σπίτι ή ακόμη και στο εξωτερικό και αυτό γίνεται με την χρήση του ίντερνετ .

Thesis
NonPeerReviewed

Κυκλώματα
Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.