Ταυτότητα και Έλληνες ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Ταυτότητα και Έλληνες ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση

Τράικου, Ευθυμία

Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται ανάλυση της έννοιας της ταυτότητας και αναφορά στα διάφορα είδη ταυτοτήτων που μπορεί να προσδιορίζουν κάθε άνθρωπο ή ομάδα. Στο τέλος του κεφαλαίου γίνεται μία ιστορική διαπραγμάτευση της έννοιας της «ταυτότητας». Στο δεύτερο κεφάλαιο επιχειρείται να φωτιστεί η έννοια του έθνους όπως διαμορφώθηκε τους τελευταίους τρεις αιώνες. Στη συνέχεια γίνεται λόγος για τις απαρχές του εθνικισμού. Το κεφάλαιο αυτό ολοκληρώνεται με τη διερεύνηση της υπόστασης του έθνους. Όσο αναφορά το τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο το οποίο περιέχει το ερευνητικό μέρος, εκεί παρουσιάζονται οι συνεντεύξεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με Έλληνες ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Πρόκειται για ημι-δομημένες συνεντεύξεις με δύο υποκείμενα, έναν άνδρα και μία γυναίκα. Οι συνεντεύξεις αυτές με οδήγησαν σε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα για το πως αντιλαμβάνονται την εθνική και πολιτισμική τους ταυτότητα οι συγκεκριμένοι άνθρωποι και μου προσέφεραν πλούσιο υλικό για περαιτέρω προβληματισμό σε θέματα επικοινωνίας. Και μέσα από αυτές τις σειρές θέλω να ευχαριστήσω θερμά όσους προσφέρθηκαν να μου μιλήσουν και να συνεργαστούν μαζί μου.

Thesis
NonPeerReviewed

Εθνικισμός

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.