Οικονομική και πολιτισμική παγκοσμιοποίηση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Οικονομική και πολιτισμική παγκοσμιοποίηση

Φωτεινόζογλου, Αναστασία

Σκοπός της εργασίας μου είναι να περιγράφω τη σημερινή πραγματικότητα με όλους τους κινδύνους που εγκυμονεί, αλλά και με όλες τις ευκαιρίες που τη συνοδεύουν βέβαιος, ότι μόνο η γνώση θα μας επιτρέψει να προσαρμοστούμε καλύτερα σε ό,τι έρχεται και να προστατευτούμε από τις παγίδες που κρύβει μέσα του. Η πραγματικότητα του φαινομένου της παγκοσμιοποίησης αναπόφευκτα έχει μπει στη ζωή μας, και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τη νέα πραγματικότητα. Μία μεθοδολογική προσέγγιση της παγκοσμιοποίησης και των θεωριών που ασχολούνται με αυτήν, είναι το κατά πόσο η παγκοσμιοποίηση αποτελεί προϊόν της ανάπτυξης και της διεθνοποίησης των αγορών ή υπάρχουν και άλλοι ισχυροί παράγοντες που επιδρούν, ακόμα και σφραγίζουν, την εξέλιξη και ωρίμασή της. Σύμφωνα με ορισμένους, η παγκοσμιοποίηση αναφέρεται αποκλειστικά στο πεδίο της διεθνούς αγοράς και κατά επέκταση, στις οικονομικές σχέσεις. Η άποψη αυτή θυμίζει σε πολλά εκείνες τις θεωρίες για τον ιμπεριαλισμό στο μεταίχμιο των δύο αιώνων (19ος προς 20°) σύμωνα με τις οποίες ήταν ένα αμιγώς οικονομικό φαινόμενο, εκείνο της κατάκτησης τρίτων, εξωτερικών αγορών.

Thesis
NonPeerReviewed

Παγκοσμιοποίηση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.