Μίγματα και σιτηρέσια των χοιρομητέρων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Μίγματα και σιτηρέσια των χοιρομητέρων

Τσίχλα, Χριστίνα

Η διατροφή επηρεάζει σημαντικά τη γονιμότητα και την γαλακτοπαραγωγή των χοιρομητέρων ,με επακόλουθο να επηρεάζεται το μέγεθος και το βάρος των νεογέννητων τοκετομάδων. Ο χοιροτρόφος πρέπει να αποβλέπει στην αύξηση του μεγέθους της τοκετομάδας, με σκοπό να μειώσει την ποσότητα της τροφής που αναλογεί σε κάθε απογαλακτιζόμενο χοιρίδιο από τη διατροφή της χοιρομητέρας και του κάπρου. Η διατροφή των χοιρομητέρων που κυοφορούν επηρεάζει την ευρωστία χοιριδίων που θα γεννηθούν. Η αύξηση της γαλακτοπαραγωγής των θηλάζουσων χοιρομητέρων βελτιώνει την ανάπτυξη αυτών. Ο χοιροτρόφος θα πρέπει να διατρέφει κανονικά τις χοιρομητέρες της αγέλης του και στις τρεις περιόδους της αναπαραγωγής, την ξηρά περίοδο, κυοφορία και θηλασμό. Είναι μεγάλο λάθος να διατρέφουμε κανονικά τα ζώα μόνο σε μια από παραπάνω περιόδους, αδιαφορώντας για τη διατροφή της προηγούμενης ή της επόμενης, επειδή υφίσταται στενή βιολογική σχέση μεταξύ των και αλληλοεπηρεάζονται σημαντικά.

Thesis
NonPeerReviewed

Ζωοτροφές

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.