Έρευνα για την προώθηση των βιολογικών προϊόντων στην αγορά της Καστοριάς

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Έρευνα για την προώθηση των βιολογικών προϊόντων στην αγορά της Καστοριάς

Τάκου, Δόμνα

Η μελέτη αυτή θα ασχοληθεί με την προώθηση των βιολογικών προϊόντων στην αγορά της Καστοριάς. Στο πρώτο μέρος της έρευνας αναφέρεται η έννοια των βιολογικών προϊόντων , η δομή της αγοράς, οι τρόποι διάθεσης αυτών, οι παράγοντες που επιδρούν στην τμηματοποίηση μιας αγοράς κ.α. Καθώς επίσης η προώθηση των βιολογικών προϊόντων και συγκεκριμένα η περίπτωση της Καστοριάς. Η έρευνα έγινε με την χρήση ενός ερωτηματολογίου κλειστού τύπου, η ανάλυση και κωδικοποίηση των δεδομένων πραγματοποιήθηκε μέσα από τη χρήση του ηλεκτρονικού στατιστικού προγράμματος S.P.S.S. for windows 16. Από τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτει ότι οι καταναλωτές της Καστοριάς γνωρίζουν την έννοια των βιολογικών προϊόντων και οι περισσότεροι απ’αυτούς τα εντάσσουν και στο καθημερινό τους διατροφολόγιο. Οι υπόλοιποι που δεν τα αγοράζουν οφείλεται είτε στην υψηλή τιμή που έχουν σε σχέση με τα συμβατικά είτε στο ότι δεν έτυχε. Από την έρευνα φαίνεται ότι το κοινό της Καστοριάς έχει πληροφορηθεί για τα βιολογικά προϊόντα από κάποιον γνωστό του παρά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και δείχνει να είναι δυσαρεστημένο από την προώθηση που έχουν αυτά στο νομό τους. Τα βιολογικά προϊόντα αρχίζουν να κατακτούν ολοένα και περισσότερο τους καταναλωτές και κυρίως να προτιμούνται σε καθημερινή βάση, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά. Η αξία των βιολογικών προϊόντων δεν είναι μόνο θρεπτική και γευστική αλλά συμβάλουν και στη προστασία του περιβάλλοντος, ένας ακόμη παράγοντας που οι καταναλωτές προτιμούν ολοένα και περισσότερο τα βιολογικά προϊόντα.

Thesis
NonPeerReviewed

Βιολογικά προϊόντα
Οικονομική ανάπτυξη

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.