Εικόνα της γυναικάς μετανάστριας, όπως κατασκευάζεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Εικόνα της γυναικάς μετανάστριας, όπως κατασκευάζεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Πέτρου, Ανδρονίκη

Στην εργασία αυτή θα εξεταστεί το θέμα της μετανάστριας γυναίκας και τον τρόπο που προβάλλεται από τα μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας και της Κύπρου. Στόχος είναι να παρουσιαστεί ο τρόπους και τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την παρουσίαση του θέματος. Η μετανάστευση ως έννοια δεν έχει να κάνει μόνο με το φαινόμενο αυτό καθ’ αυτό, καθώς είναι κάτι που υπερβαίνει την κοινωνική ζωή. Μέσα από την έρευνα αυτή θα εξεταστούν τα αίτια που οδηγούν στη μετανάστευση, τις κοινωνικές προεκτάσεις του φαινομένου σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, προσπαθώντας όμως να εστιάσουμε συγκεκριμένα στην προβληματική της προβολής της γυναίκας μετανάστριας. Ο λόγος που επικεντρωνόμαστε στη γυναίκα μετανάστρια, είναι διότι, μέσα από την πολυμορφία του ρόλου και του έργου της αναδεικνύονται προβληματικές των κοινωνικών σχέσεων. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είναι ένας ακόμη τομέας με τον οποίο θα εξεταστεί επισταμένα στην προσπάθειά μας να ανακαλύψουμε ποιες πτυχές του θέματος παρουσιάζονται και κατά πόσο μπορεί η διαδικασία αυτή να συμβάλλει η όχι στην καλυτέρευση των όρων διαβίωσης των γυναικών αυτών. Είναι ήδη γνωστό ότι τα Μέσα Ενημέρωσης αποτελούν μια ξεχωριστή μορφή εξουσίας. Η δυναμική τους δεν προέρχεται απλά και μόνο από το γεγονός ότι απευθύνονται στο ευρύ κοινό, αλλά επειδή μπορούν να «πιστοποιήσουν» τις θέσεις τους με την παρουσίαση τεκμηρίων, μέσω της χρήσης των εικόνων.

Thesis
NonPeerReviewed

Μετανάστες και μετανάστευση
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Ελλάδα
Γυναίκα - Κοινωνικά και ηθικά προβλήματα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.