Ηλεκτρικό σκίαστρο με κίνηση μέσω αισθητήρων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Ηλεκτρικό σκίαστρο με κίνηση μέσω αισθητήρων

Βασιλείου, Χαράλαμπος

Ρολό πανί θα περιβάλλεται από πλαίσιο κατασκευής σιδήρου τύπου Ντέξιον (Dexion), πάνω στο οποίο θα κινείται το πανί. Το πλαίσιο έχει διαστάσεις περίπου 1μ X 1μ. Ηλεκτρικός κινητήρας 230 V, ισχύος 275W, 50 ΗΖ θα μετακινεί το ρολό προς δύο κατευθύνσεις, επάνω-κάτω με ταχύτητα μοτέρ 12rpm/min. Στο επάνω μέρος της κατασκευής θα βρίσκονται τοποθετημένα ένας αισθητήρας θερμοκρασίας (θερμοστάτης χώρου), ο οποίος θα αντιλαμβάνεται την εξωτερική θερμοκρασία μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό όριο αναφοράς (περίπου 20-22 βαθμούς Κελσίου), θα δίνει εντολή στο ρολό να ανεβαίνει ή να καταβαίνει αντίστοιχα. Δίπλα στον αισθητήρα θερμοκρασίας, τοποθετήθηκε ένας αισθητήρας φωτεινότητας ο οποίος θα αντιλαμβάνεται την εξωτερική φωτεινότητα σε Lumens και θα δίνει τις ανάλογες εντολές όπως ο αισθητήρας θερμοκρασίας. Οι εντολές και των δύο οργάνων θα καταλήγουν στο εσωτερικό χώρο όπου θα υπάρχει ένας διάφανος ηλεκτρολογικός εξωτερικός πίνακας. Μέσα σε αυτόν τοποθετήθηκε το ρελέ και η και κατάλληλη ασφάλεια σύμφωνα με τους κανονισμούς και έγιναν οι απαραίτητες συνδεσμολογίες. Ο πίνακας θα τροφοδοτείται με τάση 220volts. Κάτω από τον πίνακα έγινε η εγκατάσταση εξωτερικού διακόπτη ρολού 2 πλήκτρων (επάνω κάτω) για χειροκίνητη λειτουργία επίσης τροφοδοσίας 220volts, καθώς και ένας επιλογέας τεσσάρων θέσεων για να επιλέγεται χειροκίνητη λειτουργία, η λειτουργία με τους αισθητήρες και μία θέση κενή για μελλοντική χρήση.

Thesis
NonPeerReviewed

Ενέργεια
Αισθητήρες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.