Έλεγχος ηλεκτρολογικής εγκατάστασης με τηλεχειρισμό 15 καναλιών, μέσω κινητού τηλεφώνου και Η/Υ

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Έλεγχος ηλεκτρολογικής εγκατάστασης με τηλεχειρισμό 15 καναλιών, μέσω κινητού τηλεφώνου και Η/Υ

Πρίσκας, Δημήτριος
Κυράμας, Νικόλαος

Σκοπός αυτής της εργασίας είναι ο έλεγχος μιας εγκατάστασης σπιτιού με τηλεχειρισμό και μέσω κινητών τηλεφώνων καθώς και ο έλεγχος της μονάδος ρελέ μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Πρωταρχικός σκοπός για να γίνει αυτή η μελέτη είναι για να εξηγηθεί ότι μέσω των ηλεκτρονικών υπάρχει η δυνατότητα να εκτελούνται ορισμένες ενέργειες (π.χ. ενεργοποίηση απενεργοποίηση ορισμένων κυκλωμάτων -λάμπες, θερμοσίφωνα, καυστήρα, αυτόματο πότισμα-) από μικρές αποστάσεις έως και πολλά χιλιόμετρα μακριά. Το τηλεχειριστήριο που χρησιμοποιείται είναι για να τεθεί σε λειτουργία και να απενεργοποιηθεί από οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού και αν βρίσκεται κάποιος χωρίς να χρειάζεται να πατά τον διακόπτη τις αντίστοιχης συσκευής. Εάν στο κύκλωμα που έχουμε κατασκευάσει προσαρμόζεται μια θύρα RS232 και το συνδέεται με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και με το κατάλληλο λογισμικό που χρειάζεται μπορεί να έχουμε τον έλεγχο της εγκατάστασης μας μέσω του ηλεκτρονικού μας υπολογιστή και να γίνει γνωστό ανά πάσα στιγμή ποιες λειτουργίες είναι σε χρήση παρόλο που βρισκόμαστε μακριά από το σπίτι ή ακόμη και στο εξωτερικό και αυτό γίνεται με την χρήση του ίντερνετ . Εν αντιθέσει με τον έλεγχο που έχει ο ιδιοκτήτης με το κινητό που μπορεί και να απενεργοποιήσει κάποιες λειτουργίες χωρίς να γνωρίζουμε αν κάποιες άλλες βρίσκονται ενεργοποιημένες ή όχι.

Thesis
NonPeerReviewed

Προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών
Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.