Κατασκευή - μελέτη τριφασικού μετασχηματιστή προστασίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Κατασκευή - μελέτη τριφασικού μετασχηματιστή προστασίας

Μπονέρης, Άρης
Τσιτσές, Γεώργιος

Μετασχηματιστές ονομάζουμε τις ειδικές ηλεκτρικές μηχανές (διατάξεις) που αυξομειώνουν (μεταβάλλουν - μετασχηματίζουν) τα βασικά ηλεκτρικά μεγέθη (τάση - ένταση). Ο κύριος διαχωρισμός που πρέπει να γίνει μεταξύ τους είναι ανάλογα στο δίκτυο παροχής τάσης στο οποίο μπορούν να συνδεθούν. Με γνώμονα αυτή την παρατήρηση τους διαχωρίζονται σε μονοφασικούς Μ/Σ που συνδέονται σε μονοφασικά δίκτυα (φάση - ουδέτερος ή φάση - φάση) και τους τριφασικούς Μ/Σ που συνδέονται σε τριφασικά δίκτυα (R - S - Τ). Ηλεκτρικές μηχανές ονομάζονται γενικότερα όλες εκείνες οι διατάξεις που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή, την μεταφορά και την αξιοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας. Οι μετασχηματιστές είναι ηλεκτρικές μηχανές οι οποίες δεν έχουν κινητά μέρη. Χρησιμεύουν για την μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από ένα κύκλωμα σε ένα άλλο δια της ηλεκτρομαγνητικής επαγωγής αλλά και γενικότερα για την εύκολη και οικονομική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Thesis
NonPeerReviewed

Κυκλώματα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.