Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Οδήγηση μηχανών

Γεωργακάκος, Γεώργιος

Η ηλεκτρική κίνηση είναι μια από τις βασικές περιοχές της επιστήμης του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού. Σχετίζεται με διατάξεις ελέγχου και οδήγησης ηλεκτρικών κινητήρων (έλεγχος θέσης, ταχύτητας, ροπής), με σκοπό τη συνεχή αναπροσαρμογή της κινητήριας μηχανής στις απαιτήσεις του κινούμενου συστήματος (φορτίο). Τα συστήματα ελέγχου ηλεκτρικών κινητήρων ή συστήματα κίνησης με διατάξεις ηλεκτρονικών ισχύος, χρησιμοποιούνται σήμερα στη Χώρα μας ως επί το πλείστον στους ακόλουθους τομείς: *Χαρτοβιομηχανία *Εργαλειομηχανές. *Ηλεκτρικό αυτοκίνητο. *Ρομποτική. *Τσιμεντοβιομηχανία. *Ταινιόδρομοι. *Κλωστοϋφαντουργία. Η σωστή σχεδίαση ενός συστήματος κίνησης, απαιτεί πλήρη γνώση της στατικής και της δυναμικής συμπεριφοράς όλων των επιμέρους συνιστωσών του, καθόσον με τη δράση και την αλληλεπίδραση τους επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τις προηγούμενες δεκαετίες, οι κινητήρες συνεχούς ρεύματος (Σ.Ρ.) χρησιμοποιούντο κατά κόρο σε συστήματα ηλεκτρικής κίνησης, κυρίως λόγω του πλεονεκτήματος του ανεξάρτητου ελέγχου της μαγνητικής ροής και της ηλεκτρικής ροπής (μέσω το)ν ρευμάτων διέγερσης και τύμπανου αντίστοιχα).

Thesis
NonPeerReviewed

Κινητήρες
Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.