Συμπαραγωγή θερμότητας και ηλεκτρισμού με φυσικό αέριο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2003 (EL)
Συμπαραγωγή θερμότητας και ηλεκτρισμού με φυσικό αέριο

Σιώλος, Χρήστος
Παναγιώτου, Γεώργιος

Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως θέμα της την Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας από Φυσικό Αέριο. Η εισαγωγή του Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής που έχουν γίνει και η διείσδυση αυτού του καυσίμου στην αγορά αναμένεται να φέρει πολύ σημαντικές αλλαγές στην κατεύθυνση της βελτίωσης και του εκσυγχρονισμού του Ελληνικού ενεργειακού ισοζυγίου. Οι επικείμενες εξελίξεις στην αγορά της ενέργειας στην Ε.Ε., η εισαγωγή του Φυσικού Αερίου ως καύσιμη ύλη και η γενικότερη ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος ωρίμασαν τις συνθήκες που ενθαρρύνουν την ίδρυση μονάδων Συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας ή και ψύξης με καύση Φ. Α.

Thesis
NonPeerReviewed

Φυσικό αέριο
Ηλεκτρική ενέργεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2003


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.