Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Ο εχινόκοκκος

Ψύλλα, Παναγιώτα
Κουλούρη, Άννα

Η εμφάνιση της παρασιτικής νόσου της εχινοκοκκίασης απασχολεί τους επιστήμονες εδώ και πολλά χρόνια δεδομένου του ότι δεν έχει περιοριστεί μόνο στα ζώα αλλά προσβάλλει και τους ανθρώπους. Η μεταφορά του, στον ανθρώπινο οργανισμό είναι πολύ εύκολη, ακόμα και με την απλή επαφή του με μολυσμένο ζώο, η αντιμετώπισή του όμως πολυπλοκότερη. Γι’αυτό και η επιστήμη της κτηνιατρικής όπως και της ιατρικής σε συνεργασία, προσπαθούν να βρουν αποτελεσματικούς τρόπους πρόληψης της νόσου, όπως και δραστικές θεραπείες για την καταπολέμησή της. Ο διαχωρισμός διαφορετικών μορφών της, κυψελιδικός και κυστικός εχινόκοκκος, βοηθά στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή της λόγω του γρηγορότερου εντοπισμού της. Παρ’ όλα αυτά τα επιθανάτια κρούσματα είναι γεγονός, κυρίως λόγω έλλειψης έγκυρης διάγνωσης και κατάλληλης πρόληψης.

Thesis
NonPeerReviewed

Παράσιτα (Ζώα)
Ζώα - Ασθένειες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.