Εφαρμογές της ταχείας πρωτοτυποίησης στην επιστήμη της ιατρικής

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Εφαρμογές της ταχείας πρωτοτυποίησης στην επιστήμη της ιατρικής

Αλάμπεη, Περιστέρα

Ένας από τους τομείς στους οποίους έχουν ενταχθεί οι τεχνικές ταχείας πρωτοτυποποίησης είναι ή ιατρική επιστήμη. Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις ασθενών στις οποίες οι τεχνικές ταχείας πρωτοτυποποίησης βοήθησαν σημαντικά, όμως για να φτάσουν οι επιστήμονες να αποταθούν στην Τ.Π. χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν κάποια δύσκολα προβλήματα τα οποία έχρηζαν άμεσης λύσεως. Η ένταξη της Τ.Π. στην ιατρική επιστήμη έγινε μόλις στα μέσα της περασμένης δεκαετίας και αυτό γιατί μέχρι τότε δεν ήταν γνωστή ευρέως. Όταν το φάσμα των εφαρμογών της Τ.Π. αναπτύχθηκε και εξαπλώθηκε στην βιομηχανία τότε έγινε και γνωστή στο ευρύ κοινό. Οι εταιρίες που ασχολούνται με την κατασκευή μηχανών Τ.Π. αλλά και ειδικού λογισμικού προσπάθησαν να βρουν πελάτες και σε άλλους τομείς πέρα από τις βιομηχανίες και έτσι, περίπου από το 1995 και μετά, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και στον ιατρικό κλάδο με μεγάλη επιτυχία. Κατάφεραν να συνεργαστούν με διάφορες πανεπιστημιακές κλινικές ανά την Ευρώπη και την Αμερική αναπτύσσοντας μια γκάμα πειραματικών μεθόδων από οι οποίες τελικά κάποιες τέθηκαν σε εφαρμογή και χρησιμοποιούνται σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό περιπτώσεων τα τελευταία χρόνια από απλές επεμβάσεις σε αρθρώσεις και άκρα ασθενών έως και σε πολύπλοκες επεμβάσεις αφαίρεσης όγκων από τον εγκέφαλο ή από άλλα μέρη του σώματος. Αξιοσημείωτη είναι η χρήση των τεχνολογιών Τ.Π. και στη οδοντιατρική για την κατασκευή και την τοποθέτηση τεχνητών οδοντοστοιχιών και δοντιών.

Thesis
NonPeerReviewed

Βιομηχανικός σχεδιασμός
Ιατρική - Πληροφορική
Ιατρικά όργανα και εξοπλισμός

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.