Δημιουργία λογισμικού προσομοίωσης εργαλειομηχανών C.N.C. = C.N.C simulation software creation

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Δημιουργία λογισμικού προσομοίωσης εργαλειομηχανών C.N.C. = C.N.C simulation software creation

Κολλάρος, Ανδρέας

Το λογισμικό CNC Emulator τρέχει σε Ηλεκτρονικό Υπολογιστή αρχιτεκτονικής Ϊ386 και έχει δοκιμαστεί σε λειτουργικό σύστημα Microsoft™ Window 98™ , Windows 2000™ , Windows ΧΡ™. Το μικρότερο σύστημα σε προδιαγραφές που έχει δοκιμαστεί και έχει δουλέψει με επιτυχία είναι το IBM 300GL με Intel Pentium 500MHz, 128MB Physical RAM, κάρτα γραφικών με 4MB RAM. Το λογισμικό CNC Emulator καταφέρνει να προσομοιώσει τις βασικές εντολές G εργαλειομηχανών CNC τόσο σε φάση κατεργασίας σε τόρνου όσο και σε φρέζα. Συνοπτικά, Προσομοιώνει της εντολές GOO, G01, G02, G03. Επιτρέπει την σχεδίαση μιας διαδρομής με απλές ευθείες και τόξου και στη συνέχεια την γενικεύει σε κώδικα G (σύστημα CAM). Είναι ένα λογισμικό για εκπαιδευτικούς σκοπούς που βοηθά τον μαθητή-φοιτητή να δει πώς ανταποκρίνεται το πρόγραμμα που έχει συντάξει σε κώδικα G. Εν μέρει μπορεί να βοηθήσει και χειριστές εργαλειομηχανών CNC να δουν γρήγορα και εύκολα τυχόν σφάλματα στην σύνταξη του κώδικά τους.

Thesis
NonPeerReviewed

Εργαλειομηχανές
Λογισμικό υπολογιστών
Προσομοίωση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.