Μελέτη επεξεργασίας και διάθεσης αποβλήτων που περιέχουν χρώμιο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Μελέτη επεξεργασίας και διάθεσης αποβλήτων που περιέχουν χρώμιο

Μπουχαγιάρ, Λουκία

Σκοπός της πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη επεξεργασίας και διάθεσης αποβλήτων που περιέχουν χρώμιο. Αναφέρονται η χημεία του χρωμίου, τα φυσικά και χημικά χαρακτηριστικά του, καθώς και οι δύο μορφές του που απαντώνται στο περιβάλλον, το Cr(III) και το Cr(VI). Επίσης αναφορές γίνονται και στις φυσικές, οικιστικές και βιομηχανικές πηγές του χρωμίου με ιδιαίτερη αναφορά στις βιομηχανίες επιμετάλλωσης, ηλεκτρικών συσκευών καθώςς και στα βυρσοδεψία. Στην συνέχεια παρουσιάζονται οι τεχνικές επεξεργασίας του χρωμίου που πλέον επιβάλλονται σε όλες τις βιομηχανίες σύμφωνα με την νομοθεσία και τις διεθνής συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης .Τέλος αναφέρονται οι επιπτώσεις του χρωμίου τόσο στον άνθρωπο όσο και στο περιβάλλον και οι καταστροφικές του συνέπειες.

Thesis
NonPeerReviewed

Απόβλητα
Χημικές ουσίες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.