Συσχέτιση της έκθεσης σε εικόνες βίας με την εκδήλωση επιθετικής συμπεριφοράς

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Συσχέτιση της έκθεσης σε εικόνες βίας με την εκδήλωση επιθετικής συμπεριφοράς

Καραγιαννάκη, Σωτηρία
Ξανθοπούλου, Θεοδώρα

Η εργασία αυτή παρουσιάζει στοιχεία όσον αφορά τη συσχέτιση της έκθεσης σε εικόνες βίας με την εκδήλωση επιθετικής συμπεριφοράς. Δίνεται έμφαση στο κατά πόσο ένα παιδί ένας έφηβος ακόμα και ένας ενήλικος έχει τάσεις να εκδηλώσει επιθετικότητα στη μετέπειτα ζωή του εφόσον από μικρός έχει εκτεθεί σε εικόνες βίας. Αναλύονται οι περιβαλλοντικοί παράγοντες που επηρεάζουν το άτομο ώστε να εκδηλώσει μετέπειτα επιθετική συμπεριφορά καθώς και ο καταλυτικός ρόλος της οικογένειας και του σχολείου για τη σωστή ανατροφή του παιδιού έτσι ώστε να μην αναπτύξει βίαια και παρεκκλίνουσα συμπεριφορά. Επίσης επεξηγείται ο καταλυτικός ρόλος που κατέχουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη ζωή μας και κατά ποσό επηρεάζουν τη καθημερινότητα μας. Επιπλέον παρουσιάζονται διαφορές έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς σχετικά με τα ποσοστά παραβατικότητας στην Ελλάδα τα τελευταία έτη αλλά και τα κοινωνικό-οικονομικά χαρακτηριστικά των ατόμων που διαπράττουν πράξεις παραβατικότητας και βίας. Κατόπιν επεξηγείται η εξέλιξη της τεχνολογίας η αναγέννηση των νέων κινουμένων σχεδίων (καρτούν) και κατά πόσο και με ποιο τρόπο επηρεάζουν την ψυχολογία ενός εφήβου. Επιπλέον πως μπορούν παιδιά και ενήλικες να προστατευτούν από τις παγίδες που κρύβει το διαδίκτυο καθώς και προτάσεις και τρόποι για την ασφαλή χρήση του. Τέλος παρουσιάζονται η πορνογραφία κ οι διαστάσεις που έχει πάρει στην Ελλάδα καθώς και τα χαρακτηριστικά αναγνωριστικότητας του δράστη και του θύματος και οι διαστάσεις του εγκλήματος αυτού σε διεθνές και ελληνικό επίπεδο.

Thesis
NonPeerReviewed

Βία
Διαδίκτυο (Internet)
Ηλεκτρονικό έγκλημα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.