Κανονισμός ασφάλειας & υγιεινής χημικού εργαστηρίου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Κανονισμός ασφάλειας & υγιεινής χημικού εργαστηρίου

Καμπούρης, Χρήστος

Η εργασία μέσα σε κάποιο χημικό εργαστήριο μπορεί και να μην είναι πάντα τόσο ακίνδυνη όσο τις περισσότερες φορές φαίνεται. Υπάρχουν κίνδυνοι που δεν μπορεί να τους αντιληφθεί κάποιος έτσι απλά. Γι αυτό είναι χρήσιμο να ξέρει ο καθένας πως να δράσει σε περιπτώσεις εκτατού ανάγκης αλλά και πώς να τις αποφύγει πριν να έχουν κακό αποτέλεσμα για αυτόν. Η αρχική πρόληψη πρέπει να γίνει με την σωστή σχεδίαση του εργαστηρίου, τον κατάλληλο εξοπλισμό και την κατάλληλη εκπαίδευση των εργαζομένων. Πρέπει πάντα να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής που ισχύουν ,τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από τους επισκέπτες, όπως επίσης και ο καθορισμένος ενδυματολογικός κώδικας. Το φαγητό , το ποτό και το κάπνισμα απαγορεύονται. Το εργαστήριο πρέπει πάντα να είναι καθαρό και περιποιημένο. Ακόμη πρέπει να γίνετε σωστή διαχείριση των απορριμμάτων του εργαστηρίου ώστε να μην υπάρχει περίπτωση διαφυγής επικίνδυνων χημικών ουσιών στο περιβάλλον. Έτσι η εργασία μέσα στο χημικό εργαστήριο γίνεται πιο ασφαλής τόσο για αυτούς που δουλεύουν εντός του, όσο και για αυτούς που δουλεύουν εκτός.

Thesis
NonPeerReviewed

Υγιεινή και ασφάλεια
Χημικά εργαστήρια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.