Πολιτικά κόμματα στο διαδίκτυο: διαφορές πολιτικής και πολιτιστικής κουλτούρας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Πολιτικά κόμματα στο διαδίκτυο: διαφορές πολιτικής και πολιτιστικής κουλτούρας

Γεωργάρα, Όλγα

Η συγκεκριμένη μελέτη εστιάστηκε στην παρουσίαση της πολιτικής και πολιτιστικής κουλτούρας των σύγχρονων κομμάτων. Ουσιαστικά αποτελεί μια μελέτη περίπτωσης η οποία αναφέρεται από τη μια στη θεωρητική προσέγγιση των εννοιών πολιτική και πολιτιστική κουλτούρα και από την άλλη στην έμπρακτη αποσαφήνιση της μέσα από τη μελέτη των κομμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η μελέτη αξιολογεί τα Ευρωπαϊκά Κόμματα, δίνοντας βαρύτητα, στην ελκυστικότητα των ιστοσελίδων τους, στις πολιτικές τους θέσεις, στην κοινωνική τους προσφορά, στην ενημέρωση των πολιτών κ.λ.π. Ο Η μελέτη αποτέλεσε ένα συνδυασμό του παλαιού με το νέο, δηλαδή της αξιολόγησης των τετριμμένων πιθανών πολιτιστικών και πολιτικών θέσεων μέσα από το ποιο σύγχρονο μέσο ενημέρωσης. Ως αποτέλεσμα της μελέτης συνοπτικά θεωρήθηκε ότι οι ιστοσελίδες των Ευρωπαϊκών κομμάτων εστιάζουν αποτελεσματικά στο ρόλο τους και παρέχουν την πληροφόρηση που χρειάζεται, επηρεάζονται όμως από μια ψηφοθηρική τάση η οποία δε τις βοηθά να βελτιώσουν το προφίλ τους και να γίνουν ποιο αποτελεσματικές και ανταγωνιστικές, να λειτουργήσουν ποιο «εμπορικά». Αυτό πρέπει να βελτιωθεί και η βάση βελτίωσης είναι να απελευθερωθούν από τα τετριμμένα και κατεστημένα του παρελθόντος.

Thesis
NonPeerReviewed

Πολιτική κουλτούρα
Διαδίκτυο (Internet)

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.