Τηλεόραση: ένας ξένος στο σπίτι μας: η επίδραση των τηλεοπτικών προγραμμάτων στους μικρούς τηλεθεατές

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Τηλεόραση: ένας ξένος στο σπίτι μας: η επίδραση των τηλεοπτικών προγραμμάτων στους μικρούς τηλεθεατές

Ζαφειρίου, Ευαγγελία

Η τηλεόραση, είναι ένα από τα κυρίαρχα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, ένα από τα πιο βασικά στοιχεία στη ζωή μας, διότι σαν ένα επίτευγμα της σημερινής τεχνολογίας, έγινε προσιτή και αγαπητή σε μικρούς και μεγάλους, κι αυτό γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι, αν όχι όλοι, με τον έναν ή άλλο τρόπο προσφεύγουν κάποια στιγμή στις εικόνες και τα μηνύματα της. Από τη μια πλευρά μπορεί να προσφέρει καλές και πολύτιμες υπηρεσίες στον άνθρωπο, διότι πληροφορεί, ενημερώνει και ψυχαγωγεί τον κόσμο, άλλα από την άλλη πλευρά όμως, ασκεί μεγάλη επιρροή και κινδύνους σε όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα στους ανθρώπους με ελλιπή ωριμότητα και ανεπαρκείς εμπειρίες όπως είναι τα μικρά παιδιά διότι είναι εκτεθειμένοι σε κάθε είδους θέαμα. Το κύριο πρόβλημα της τηλεόρασης είναι ότι έγινε μέσο προπαγάνδας και διαφήμισης λόγω της μεγάλης επιρροής και της δύναμης της. Έτσι σιγά σιγά, δημιουργήθηκαν εμπορικά κανάλια τα λεγόμενα ιδιωτικά. Περιορίστηκε ο κρατικός θεσμικός χαρακτήρας, άρχισε να φθείρεται η ποιότητα των προβαλλόμενων προγραμμάτων και να αποκτά καθαρά εμπορικούς σκοπούς. Δυστυχώς δεν υπάρχουν αλλαγές μόνο στο μέσο αυτό αλλά έχει αλλάξει επίσης και το κοινό της, δηλαδή όλοι οι άνθρωποι που βλέπουν τηλεόραση.

Thesis
NonPeerReviewed

Τηλεόραση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.