Πολυμεσική εφαρμογή για την παρουσίαση του αρχαιολογικού μουσείου Θεσσαλονίκης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Πολυμεσική εφαρμογή για την παρουσίαση του αρχαιολογικού μουσείου Θεσσαλονίκης

Πρεπουτσίδου, Μελπομένη
Σαρίδου, Μαρία

Η εργασία ασχολείται με την κατασκευή μιας πολυμεσικής εφαρμογής της παρουσίασης του αρχαιολογικού μουσείου Θεσσαλονίκης. Λέγοντας πολυμέσα (multimedia) εννοείται η χρήση υπολογιστή, με ένα συνδυασμό από γραφικά, ήχο, εικόνα, κείμενο και άλλα, επιτρέποντας τον τελικό χρήστη που βλέπει μια εφαρμογή λογισμικού, να ελέγχει πότε και πως τα στοιχεία θα παρουσιαστούν (interactive multimedia). Η δουλειά των μουσείων είναι να συλλέγουν και να συντηρούν πρωτότυπα αντικείμενα (έργα τέχνης, αντικείμενα του υλικού πολιτισμού, δείγματα του φυσικού κόσμου) και να διαθέτουν τη γνώση για αυτά στο ευρύ κοινό. Όσο πιο παραστατικά καταφέρει η πολυμεσική εφαρμογή του αρχαιολογικού μουσείου Θεσσαλονίκης να προσεγγίσει κάθε ηλικίας επισκέπτη του μουσείου τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επιτυχία και η επίτευξη του στόχου της. Σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν οι νέες τεχνολογίες με την ραγδαία εξέλιξή τους και την χρήση πολυμέσων.

Thesis
NonPeerReviewed

Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Μουσεία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.