Η ελληνική αγορά αγροτικών και αλιευτικών προϊόντων και οι τρόποι προώθησης τους στη διεθνή αγορά

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Η ελληνική αγορά αγροτικών και αλιευτικών προϊόντων και οι τρόποι προώθησης τους στη διεθνή αγορά

Λαμπράκη, Καλλιόπη

Σκοπός της πτυχιακής αυτής, είναι να αναφερθεί η κατάσταση της Ελληνικής αγοράς για τους τομείς της γεωργίας και της αλιείας, καθώς και οι τρόποι που μπορούν τα Ελληνικά προϊόντα να προωθηθούν στη Διεθνή αγορά. Στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται ο τομέας της γεωργίας στην Ελλάδα και σε τι κατάσταση βρίσκεται η αγορά του συγκεκριμένου κλάδου σήμερα. Επίσης τα κριτήρια τα οποία έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επιδείνωση του τομέα, τόσο τα οικονομικά όσο και τα καιρικά και οι εισαγωγές και εξαγωγές των προϊόντων. Και τέλος αναφέρονται οι νέες μεταρρυθμίσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Στη συνέχεια, το δεύτερο κεφάλαιο αφορά τον τομέα της αλιείας στην Ελλάδα. Παρουσιάζονται τα ποσοστά αλιεύματος εγχώρια, οι εξαγωγές που αφορούν τον κλάδο, όπως και οι λόγους των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Επίσης στο δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται το επιχειρηματικό πρόγραμμα αλιείας 2007-2013, αναλύοντας τι είναι και που στοχεύει το πρόγραμμα αυτό. Ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι που περιγράφεται είναι η Κοινή Αλιευτική Πολιτική, τι είναι και ποια είναι η τελευταία της μεταρρύθμιση καθώς και το Κοινοτικό Σύστημα ελέγχου με το οποίο γίνεται προσπάθεια ώστε να μειωθούν οι παραβάσεις των κανόνων της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής. Τέλος στο τρίτο κεφάλαιο αναφέρονται οι τρόποι που μπορούν να προωθηθούν τα προϊόντα με τη σωστή διαχείριση του μάρκετινγκ.

Thesis
NonPeerReviewed

Αγροτικά προϊόντα - Μάρκετινγκ
Αλιεία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.