Η διεθνής οικονομική κρίση και οι επιδράσεις της στην ελληνική οικονομία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Η διεθνής οικονομική κρίση και οι επιδράσεις της στην ελληνική οικονομία

Γιαβάσης, Μάριος

Η παρούσα εργασία αναφέρεται στην, πρόσφατη, παγκόσμια οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση που ξεκίνησε από τις Η.Π.Α. και επεκτάθηκε σε όλες τις οικονομικές ζώνες της υφηλίου, επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό εκατομμύρια πολίτες στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα της ζωής τους. Επιπροσθέτως, παρουσιάζεται η επιρροή της κρίσης στην Ελλάδα τόσο στα οικονομικά δρώμενα, όσο και στην διαμόρφωση του κοινωνικού ιστού της χώρας, μέσα από το αδιέξοδο της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού στον οποίο περιήλθαν οι Έλληνες πολίτες από το 2010 κυρίως και έπειτα. Ερευνώνται τα αίτια που προκάλεσαν το οικονομικό κραχ του 2008 στις Η.Π.Α. και οι επακόλουθες συνέπειες, σε κάθε αλληλένδετη οικονομία του κόσμου με αυτές, καθώς επίσης και τα σημαντικότερα αίτια που οδήγησαν την Ελλάδα στην μεγαλύτερη οικονομική δυσπραγία της ιστορίας της. Περιγράφεται η συμβολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και οι οικονομικές ρυθμίσεις που εφαρμόζονται με την σύμφωνη γνώμη, τόσο του χρηματοπιστωτικού οργανισμού, όσο και της πολιτικής γνώμης της χώρας. Προκύπτει το συμπέρασμα, ότι οποιαδήποτε οικονομική ιδεολογία διέπει το εγχώριο και διεθνές εμπόριο, πρέπει να διαχειρίζεται σωστά από τους πολιτικούς και οικονομικούς φορείς του πλανήτη, καθώς κανένα οικονομικό σύστημα που επικρατεί δεν μπορεί να λειτουργεί επ’ αόριστον χωρίς τις απαιτούμενες προσεκτικές κινήσεις και συνεργασίες. Διαφορετικά το τίμημα της αποτυχίας είναι βαρύ για τους πολίτες του κόσμου που όπως είναι πασιφανές τα τελευταία χρόνια.

Thesis
NonPeerReviewed

Διεθνής οικονομική
Οικονομική κρίση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.