Ινδία: μια αναπτυσσόμενη οικονομική δύναμη και οι εμπορικές της σχέσεις

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Ινδία: μια αναπτυσσόμενη οικονομική δύναμη και οι εμπορικές της σχέσεις

Παπουτσής, Βασίλειος

Σε μια περίοδο, οικονομικής κρίσης και ύφεσης, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις χώρες να μπορούν να εξεύρουν λύσεις και διεξόδους. Η χρηματιστηριακή κρίση του 2009-2010 ,αλλά και η κρίση που κτύπησε την Αμερική το 20072009, έθεσαν πολλά ερωτηματικά ως προς τον τρόπο που μπορεί να αναπτυχθεί η Δύση στο μέλλον. Από την άλλη μεριά, είδαμε χώρες όπως η Ινδία να εξελίσσονται σε πρωταγωνιστές της παγκόσμιας οικονομίας. Η εργασία εξέτασε τις εμπορικές σχέσεις των δυο αυτών χωρών, Ελλάδας και Ινδίας. Από την μελέτη που έγινε, προκύπτει ότι υπάρχει καλή πορεία στις σχέσεις των δυο αυτών χωρών. Βέβαια υπάρχει ακόμα χώρος για ανάπτυξη. Αν λάβουμε υπόψη ότι, η Ινδία μπορεί να προσφέρει φτηνές και αξιόπιστες λύσεις σε χώρους, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και η πληροφορική, μπορεί να δώσει λύσεις για τις Ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και να υπάρξει χώρος, για αγορές Ελληνικών προϊόντων από τους Κινέζους καταναλωτές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, υπάρχει η ανάγκη, από μεριάς των Ελληνικών επιχειρήσεων, για εξωστρέφεια και εξαγωγές αλλά και για outsourcing κάποιων δραστηριοτήτων τους σε χώρες με φτηνό εργατικό κόστος και υψηλή εξειδίκευση, όπως η Ινδία. Οπότε, η Ινδία μπορεί να αποτελέσει μια λύση για τις εξωστρεφείς Ελληνικές επιχειρήσεις.

Thesis
NonPeerReviewed

Εμπορικές σχέσεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.