Ο τραπεζικός τομέας στην Ελλάδα μετά την κρίση: συγχωνεύσεις και εξαγωγές

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Ο τραπεζικός τομέας στην Ελλάδα μετά την κρίση: συγχωνεύσεις και εξαγωγές

Μαραβελίδης, Κωνσταντίνος

Μέσα σε αυτήν την εργασία θα εξετάσουμε τον αντίκτυπο αυτής της διεθνούς οικονομικής κρίσης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και πως αυτό καταγράφεται στους βασικούς δείκτες των τραπεζικών ιδρυμάτων (ROA, ROE). Θα περιγράψουμε πώς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μέσα από συγχωνεύσεις και εξαγορές σκοπεύει σε ισορρόπηση των απωλειών δημιουργώντας οικονομίες κλίμακας εντός των ορίων του. Στο πρώτο κεφάλαιο, ορίζουμε το φαινόμενο της οικονομικής κρίσης και μέσα από τα υποκεφάλαια του βρίσκουμε ομοιότητες με την αμερικανική κρίση του 1929 και την διεθνοποίηση της. Στο δεύτερο κεφάλαιο περιγράφεται το ελληνικό τραπεζικό τοπίο, το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και ο ρόλος του στην αξιολόγηση και το μέλλον των ελληνικών τραπεζικών ιδρυμάτων. Το τρίτο κεφάλαιο εξηγεί τι είναι οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις, που έχουν γίνει και ποιες είναι οι οδηγίες για το μέλλον. Το τέταρτο κεφάλαιο είναι τα συμπεράσματα.

Thesis
NonPeerReviewed

Ελληνικό τραπεζικό σύστημα
Συγχώνευση τραπεζών

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.