Επιστροφή στη δραχμή: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Επιστροφή στη δραχμή: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Στρατή, Παρασκευή

Η εργασία αναφέρεται στην οικονομική κρίση, η οποία επηρέασε την Ευρώπη και κυρίως την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο δίλημμα της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα ή της παραμονής στο ευρώ. Η συγκεκριμένη εργασία παρουσιάζει την οικονομική κρίση με διάφορους όρους, γίνεται αναφορά στις κύριες οικονομικές θεωρίες και περιέχει ιστορική αναδρομή στις ποιό σημαντικές οικονομικές κρίσεις, οι οποίες συγκρίνονται με την σημερινή. Αναφέρονται τα αίτια και οι επιπτώσεις, αφού η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει φτάσει και στην Ελλάδα, η οποία διάλεξε να πάρει μέτρα και να δεχτεί μνημόνια για την αποφυγή της χρεοκοπίας. Η πορεία αυτή της Ελλάδας, δημιούργησε το ερώτημα αν μία έξοδος από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν πιο αποτελεσματική λύση. Έτσι για την σωστή διατύπωση του ερωτήματος αυτού κατέγραψα απόψεις και γνώμες διεθνών και Ελλήνων οικονομολόγων για την δραχμή και το ευρώ.

Thesis
NonPeerReviewed

Οικονομία
Νομισματική πολιτική
Νομίσματα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.