Διοίκηση και διαχείριση έργου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2003 (EL)
Διοίκηση και διαχείριση έργου

Μπακογιάννη, Ευτυχία

Ζούμε σ' ένα κόσμο όπου οι αλλαγές αυξάνονται διαρκώς, καθώς και ο ρυθμός των αλλαγών. Προκειμένου να επιβιώσουν και να ευδοκιμήσουν οι οργανισμοί χρειάζεται να τροποποιούν συνεχώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Τα έργα λοιπόν, είναι τα μέσα με τα οποία πραγματοποιούνται αυτές οι καινοτομίες. Μεγαλύτερη αλλαγή = περισσότερες καινοτομίες = περισσότερα έργα. Κάθε έργο απαιτεί μια στρατηγική για το πως θα προχωρήσει. Πρέπει να ξέρουμε τους στόχους μας, τα βήματα που θα κάνουμε για να τους επιτύχουμε, τη λογική σειρά των βημάτων αυτών και το πότε τα βήματα αυτά πρέπει να ολοκληρωθούν. Όλα αυτά τα κάνουμε στο στάδιο του ορισμού - σχεδιασμού του έργου μας, που είναι τα εφόδια που έχουμε στη διάθεση μας για να κάνουμε το έργο. Βέβαια, εύκολο να το λες δύσκολο να το κάνεις. Η έσχατη πρόκληση κάθε διαχειριστή έργου είναι να γίνουν όλα σωστά από την πρώτη φορά. Πως όμως μπορούμε να περιμένουμε ότι θα κάνουμε ακριβείς εκτιμήσεις όταν παράγουμε ένα μοναδικό προϊόν, κάτι που δεν έχει φτιαχτεί ποτέ πριν; Πως μπορούμε να αποκτήσουμε έλεγχο πάνω στα μέλη της ομάδας; Πως μπορούμε να διαχειριστούμε τις προσδοκίες των ενδιαφερομένων για να πάρουν αυτό που θέλουν; Σε αυτά και σε πολλά άλλα ερωτήματα που θέτει ο διαχειριστής στην αρχή του έργου, οι τεχνικές προγραμματισμού είναι τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι διαχειριστές για να παίρνουν καλύτερες αποφάσεις. Όπως και το πηδάλιο ενός πλοίου, οι πληροφορίες μόνες τους δεν αρκούν, αλλά χωρίς αυτές, το έργο, όπως και το πλοίο, είναι ακυβέρνητο. Και ενώ μέχρι τώρα η έμφαση βρισκόταν στην πρόληψη πιθανών προβλημάτων, τώρα που το έργο έχει ξεκινήσει η έμφαση έχει μετατοπιστεί στο να διατηρηθεί στη σωστή τροχιά. Και αυτό επιτυγχάνεται με τον συνεχή και αποτελεσματικό έλεγχο του έργου. Χωρίς ηγεσία, ο σχεδιασμός, η οργάνωση, ο προγραμματισμός και ο έλεγχος δεν θα ήταν δυνατά.

Thesis
NonPeerReviewed

Διαχείριση έργου
Διοίκηση έργου

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2003


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.