Μήλα και ροδάκινα στον αγροτικό συνεταιρισμός Άρνισσας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Μήλα και ροδάκινα στον αγροτικό συνεταιρισμός Άρνισσας

Παπαδοπούλου, Κυριακή

Ο συνεταιρισμός εμφανίστηκε σαν ανάγκη να προστατέψει τα κύρια συμφέροντα των αδύνατων οικονομικά οικογενειακών αγροτικών εκμεταλλεύσεων όσο αυτό είναι δυνατό στα πλαίσια του σημερινού οικονομικού-κοινωνικού συστήματος. Η δενδροκομία είναι ένας από τους δυναμικούς κλάδους της Ελληνικής Γεωργίας. Η μηλοκαλλιέργεια αποτελεί για τη χώρα μας τη τέταρτη σε σπουδαιότητα δενδροκομική καλλιέργεια. Από τις ποικιλίες της μηλιάς πιο πολύ έχουν διαδοθεί η Golden Delicious και οι διάφορες κόκκινης απόχρωσης ποικιλίες Delicious , η Mutsu και η Granny Smith . Πρώτη σε παραγωγή μήλων στην Ελλάδα έρχεται η Μακεδονία, δεύτερη έρχεται η Θεσσαλία, τρίτη η Πελοπόννησος. Σπουδαιότερες περιοχές παραγωγής μήλων είναι ο νομός Πέλλας, ο νομός Ημαθίας, ο νομός Κοζάνης, ο νομός Φλώρινας, ο νομός Καστοριάς, ο νομός Λάρισας, ο νομός Μαγνησίας, και τέλος ο νομός Αρκαδίας. Η δεύτερη σε σπουδαιότητα καλλιέργεια στην Ελλάδα είναι η καλλιέργεια της ροδακινιάς. Η ροδακινιά είναι δένδρο φυλλοβόλο μετρίου μεγέθους. Οι ποικιλίες της ροδακινιάς είναι οι επιτραπέζιες ποικιλίες, οι ποικιλίες της νεκταρινιάς και τα συμπύρηνα ροδάκινα. Στην χώρα μας καλλιεργείται κυρίως στην Μακεδονία.Ο αγροτικός συνεταιρισμός της Άρνισσας έχει συνδέσει το όνομα του με τις δύο αυτές καλλιέργειες. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Άρνισσας είναι Ομάδα Παραγωγών μέσω της οποίας διακινούνται αγροτικά προϊόντα όπως μήλα ροδάκινα επιτραπέζια και συμπύρηνα, νεκταρίνια. Ιδρύθηκε το 1927 με την επωνυμία Γ.Π.Σ. ΑΡΝΙΣΣΑΣ. Η Άρνισσα ανήκει στον Ν. Πέλλας.

Thesis
NonPeerReviewed

Κερασιά
Συνεταιρισμοί
Ροδακινιά

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.