Το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης της Ελλάδας μετά την κρίση της ευρωζώνης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης της Ελλάδας μετά την κρίση της ευρωζώνης

Αμπελίδης, Γεώργιος

Στην εργασία παρουσιάζουμε τις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει η ελληνική οικονομία και οι οποίες θα την βοηθήσουν να βγει από την δίνη της κρίσης. Αρχικά παρουσιάζονται οι πιθανοί λόγοι της κρίσης (τόσο διεθνείς όσο και εγχώριοι παράγοντες), ενώ στην συνέχεια αναλύονται τα μέτρα που ελήφθησαν για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και τα αποτελέσματα αυτών. Τέλος, παρουσιάζονται οι τομείς που θα μπορούσε να αξιοποιήσει η ελληνική οικονομία, προκειμένου να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης. Συμπερασματικά, τα μέτρα λιτότητας αποδείχτηκαν αναποτελεσματικά, αφού οδηγούν σε έναν φαύλο κύκλο λιτότητας. Είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να πάρει μέτρα τα οποία θα ευνοούσαν την πραγματοποίηση επενδύσεων τόσο από το εσωτερικό της χώρας όσο και από το εξωτερικό και να αξιοποιήσει διάφορους τομείς ώστε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες της χώρας και να οδηγηθεί σταδιακά στην ανάπτυξη.

Thesis
NonPeerReviewed

Οικονομική κρίση
Οικονομική ανάπτυξη - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.