Τρόποι ανάπτυξης και διεθνούς δραστηριοποίησης: εταιρία Δρομέας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Τρόποι ανάπτυξης και διεθνούς δραστηριοποίησης: εταιρία Δρομέας

Νικήτα, Μαρία Ν.

H παρούσα εργασία αναφέρεται στην ελληνική εταιρία ΔΡΟΜΕΑΣ, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη εταιρεία σε δυνατότητες παραγωγής επίπλων γραφείου στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη από πλευράς υποδομής, τεχνολογίας, εγκαταστάσεων, παραγωγικότητας και ποιότητας. Δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία επίπλων γραφείου, διαχωριστικών τοιχωμάτων, συστημάτων αρχειοθέτησης, επίπλων κουζίνας και σπιτιού, όπως και εξαρτημάτων από χυτό αλουμίνιο και πλαστικό, ειδικών εφαρμογών. Η παραγωγή είναι καθετοποιημένη με υπερσύγχρονο εξοπλισμό στους τομείς επεξεργασίας και βαφής ξύλου και χάλυβα, χύτευσης αλουμινίου και πλαστικού, χύτευσης πολυουρεθάνης, παραγωγής μεταλλικών εξαρτημάτων και ταπετσαρίας. Η πορεία της εταιρείας είναι αξιόλογη τόσο στην Ελληνική αγορά όσο και στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη. Οι δραστηριότητες της ενισχύονται διαρκώς με πρωταρχικό στόχο την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Το δίκτυο πωλήσεων της εταιρίας περιλαμβάνει 35 επώνυμα καταστήματα στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και των Βαλκανίων. Εξάγει ολοκληρωμένα προϊόντα και εξαρτήματα στην Γερμανία, Μ. Βρετανία, Αυστραλία, Σαουδική Αραβία, Αραβικά Εμιράτα, Αίγυπτο, Κύπρο, Ρωσία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία κ.λ.π. Συμμετέχει στις διεθνείς εκθέσεις INTERZUM και ORGATEC, οι οποίες πραγματοποιούνται στην Κολωνία της Γερμανίας καθώς και στην INDEX που λαμβάνει χώρα στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Τα προϊόντα της είναι στην πρώτη γραμμή από άποψη αισθητικής, σχεδιασμού, χρηστικότητας, εργονομίας και αντοχής έτσι ώστε να προσφέρουν στον πελάτη τα μέγιστα οφέλη. Η Εταιρία έχει καταφέρει να κερδίσει την αναγνώριση στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, όπως άλλωστε αποδεικνύεται και με τη συνεργασία της με την Daimler AG (Mercedes Benz) τόσο σε επίπεδο καλουπιών και χυτών εξαρτημάτων αλουμινίου για φορτηγά αυτοκίνητα όσο και σε επίπεδο επίπλων εταιρικής ταυτότητας των εκθεσιακών της χώρων στην Ευρώπη. Με αυτά τα στοιχεία θα αναλύσουμε την εικόνα που παρουσιάζει η εταιρία Δρομέας.

Thesis
NonPeerReviewed

Εταιρείες - Διοίκηση και οργάνωση
Διεθνείς εμπορικές επιχειρήσεις
Εξαγωγικές επιχειρήσεις - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2012


cc_by_nc*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.